Кадър Нова твС двама пострадали приключи снощи протестът в Габрово. Напрежението

...
Кадър Нова твС двама пострадали приключи снощи протестът в Габрово. Напрежението
Коментари Харесай

Мирният протест в Габрово снощи завърши с двама пострадали! Палки се посипаха по главите на телевизионен екип

Кадър Нова тв

С двама потърпевши завърши нощес протестът в Габрово. Напрежението ескалира измежду появяването на Томислав Дончев, който се опита да беседва с хората. След това митингът се е преместил в краен квартал на града, където са настъпили конфликти сред жандармерията и протестиращи, които са желали да стигнат до парцелите на лица от малцинствата, описа Нова тв. 

``
реклама

Даниел Стефанов и Веселин Цветанов - оператор и кореспондент, са потърпевшите при снощните конфликти в към 21,30 ч. 

Снощи по време на митинга попаднахме на две блокади. При първата жандармерията съумя да убеди с приказки стотиците протестиращи да правят отстъпка. Те се пръснаха на групи и една от тях се запъти към квартал, където живеят малцинства. Там също имаше обсада от жандармерията. Ние с сътрудника застанахме до самите жандармеристи и снимахме по какъв начин договарят с недоволните жители. В един миг чух зад тила си: " Натискайте, ще пробиваме ". Тогава съумях да хвана сътрудника и да го дръпна по-назад, само че не съумях да избегна палката на жандармериста, която се ускори към главата ми. Тогава към този момент се наведох, шурна кръв, излязох встрани. Това описа потърпевшият оператор.

Веднага отишъл в Спешна помощ, където лекарите зашили раната и с рекомендация да остане под наблюдаване. Той обаче отказал.

" Между нашия екип и жандармерията не е имало разговор или разногласия. Аз съм с отток на главата, също ме удариха с палка. Струва ми се, че реакцията на жандармерията в тази обстановка не беше изключително уместна, защото на първата обсада протестиращите бяха стотици и бяха овладени единствено с разговор, а на втората - протестиращите бяха в пъти по-малко, а се стигна до физическа мощ. Не ми е ясно за какво тъкмо върху ефирен екип се стовариха палките, в случай, че ясно се виждаше, че ние снимаме митинга, че сега работим ", разяснява потърпевшия Цветанов.

Репортерът на Нова тв обаче призна, че в действителност по време на митинга е имало очевидни провокации към жандармеристите. Той уточни, че по време на митинга всеки е бил против всеки. Томислав Дончев също е бил освиркан, не се е получил никакъв разговор. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР